My homemade granola

Food

Förra söndagen när det var grått och regnigt gjorde jag en hemgjord granola som jag tänkte dela med mig receptet på. Jag äter min på Oatlys havregurt, mums!

Du behöver:

10 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1/2 dl chiafrön
200 g torkade aprikosor
1 dl solrosolja
1 dl agavesirap

Gör såhär:

Hacka aprikoserna och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Värm solrosolja och agavesirap tillsammans, häll över de torra ingredienserna och blanda väl. Häll ut på en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. Blanda om på plåten ungefär var tionde minut och ta ut när den är gyllenbrun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s