Årets första kantareller

Food

I fredags köpte jag med mig årets första kantareller från Östermalmshallen, så gott! På de blev det en kantarellrisotto med lamm vid sidan av, men den är lika god vegetarisk.

Det här behöver du:

Ett paket risottoris

Kantareller

En kruka persilja

Vitlök

Schalottenlök

Vitt vin

Parmesan

Lammytterfilé

Gör såhär:

Koka upp buljong enligt anvisningar på risottoförpackningen. Hacka och fräs löken i rikligt med olivolja, häll i riset och låt det fräsa med en liten stund. Häll över några deciliter vitt vin och låt koka en liten stund. Låt sedan koka med buljongen enligt anvisningar på risottoförpackningen. Förväll kantarellerna i rikligt med smör och stek sedan på med vitlök och persilja. När risottoriset är al dente smaka av med riktigt med parmesan och persilja och häll i svampen. Om du vill servera lammytterfilé till så steker du på den snabbt på hög värme. Toppa risotton med hyvlad parmesan, olivolja och persilja.

Till detta drack vi en väldigt god Cabarnet sauvignon, men äter du bara risotton är det gott att servera med samma vita du har i risotton.

Godmorgon lillördag, och fredag för mig! Idag går jag nämligen på lite välförtjänt semester och på fredag åker vi till Noors slott för tredagarsbröllop, ska bli helt underbart. Det är det första bröllopet jag och Erik går på som gifta och lika härligt som det är att drömma sig tillbaka till vår bröllopsdag ska det bli att vara gäst. Jag har fått äran att vara tärna så idag ska jag även hämtat ut min underbara tärnklänning från skräddaren som ni ska få se imorgon. Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s