Kantarelltoast

Food, Interior

När det var mulet och trist förra helgen passade vi på att göra en riktigt god räksoppa på gårdagens räkskal med kantarelltoast. Jag älskar verkligen kantareller och passar på att äta det i och med det mesta medan det är säsong. Tänkte att jag skulle dela med mig av det goda receptet på toasten som kommer här.

Du behöver:

Kantareller
Gateaubröd
Grädde
Persilja
Schalottenlök
Persilja
Västerbottenost

Gör såhär:

Stek på två skivor bröd i rikligt med smör och rapsolja. Förväll kantarellerna tills all vätska kokat bord. Fräs på löken och svampen i rikligt med smör. Smaksätt med salt och persilja och häll över en skvätt grädde. Lägg på kantarellerna på brödet och toppa med riven västerbottenost. Sätt in i ugnen på 150 grader tills osten smällt. Toppa med lite persilja.

Magiskt gott!

Godmorgon fredag! Idag är jag tacksam för att min bror kunde ta bilen från Florida och köra ifrån Irma, och mina tankar går till alla de som drabbas. Jag är så stolt över min syster som jobbar på Unicef och det jobb de gör där. Så med det vill jag säga att bli världsförälder du med eller skänk en gåva! Alla kan vi göra något.

Just nu är jag på väg ut till Precious mässan och om några timmar går jag på semester, nyp mig någon! Känns overkligt att vi ska åka iväg på den här underbara resan. Min nacke ska vi inte tala om, den behöver också semester, men jag hoppas att min behandling hos naprapaten igår ska göra susen. Hoppas ni vill följa med till Frankrike här och på instagram! Ha nu en fin fredag och helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s