Frankrike

Fashion, Food, Travelling

Efter att ha spenderat två fantastiska veckor i underbara Frankrike tänkte jag dela med mig lite mer om vår resa och även dela med mig av lite tips för er som vill göra en liknande. Både jag och Erik älskar mat och dryck och är två livsnjutare, vi träffades när vi var unga så det här är något vi utvecklat tillsammans och som blivit vårt stora gemensamma intresse. Vi älskar att laga middag ihop hemma och testa nya restauranger, och älskar mat i kombination med vin. Vi har tidigare gjort två resor där vi besökt vingårdar, båda till Toscana, en själva och en med vänner, och nu kände vi att vi ville göra en lite längre ihop i Frankrike.

Vi valde att börja i Paris och därifrån ta hyrbil och besöka tre vindistrikt i norra Frankrike, Champagne, Alsace och Bourgogne. Vi flög alltså till och från Paris och det var väldigt smidigt att ta bilen till och därifrån, men har ni möjlighet och vill köpa med er vin så ta bilen. Vi började alltså vår resa i Paris, en av mina absoluta favoritstäder och det var extra speciellt att få besöka staden med Erik. När jag var här första gången hade jag och Erik nämligen precis träffat varandra och han var allt jag tänkte på.

I Paris bodde vi på hotellet Le Colbert i närheten av Notre dame och St Germaine. Ett perfekt kvarter att bo i enligt mig då det är i närheten av massa mysiga restauranger och med närhet till stadskärnan. Våra höjdpunkter matmässigt här var Le grand colbert och Bistro Lipp, två fantastiska restauranger där vi åt typisk fransk mat som ostron, anka och sniglar. En annan favorit är såklart också Cafe de Flores där vi stannade till en del på väg till och från vårt hotell och bara spanade på folk. Det blev även lite shopping och förutom Colette som är en upplevelse man inte får missa så är Chanel och Louis vuitton måsten för mig. Jag älskar de franska modehusen och fick som ni kanske sett med mig en väska från Louis vuitton.

I klänning från Custommade.
Ett tillskott till väskgarderoben, en Keepall i det klassiska monogrammönstret.

Vi tog oss som sagt vidare från Paris med hyrbil till Champagne där vi bodde på ett bed and breakfast på vingården Eric Isselee med otroliga vyer och fantastisk Champagne. Höjdpunkten här var Avenue de Champagne i Epernay där vi besökte champagnehuset Moet & Chandon. Då Champagne ligger så nära Paris går det även att göra kortare besök hit och skulle gärna ta en weekend hit igen och gärna under julen då vi fick höra att det är väldigt vackert med alla juldekorationer då. I Epernay åt vi flera gånger på Cave de Champagne som jag verkligen kan rekommendera för mat typisk för regionen. Hade jag åkt hit igen skulle jag gärna bo på hotellet Les Avises där vi åt en väldigt god lunch i en mysig atmosfär.

Utsikt över Eric Isselees vingård.
Strosar ner för Avenue de Champagne i två favoritplagg, kjol från Ganni och tröja från Hunkydory.
Fick med Erik på en bild i Moet & Chandons vinkällare.
På söta restaurangen Cave de champagne, älskar porslinet.
Hotellet och restaurangen Les Avises, här vill jag bo nästa gång!

Jag trodde inte det kunde bli mycket vackrare än i Champagne men Alsace var så vackert med sina milslånga vyer att jag nog inte sett något vackrare. Alsace som varit både en del av Frankrike och Tyskland bär på mycket historia och skiljer sig från övriga Frankrike med sin arkitektur och färgglada hus. Här bodde vi på ett litet bed and breakfast som hette Clos Froehn och jag har aldrig trivts så bra när vi rest, det var så mysigt som man bara kan drömma om. Vackert beläget på toppen i Zellenberg med fantastiska vyer, mysiga rum med knarrande golv, den godaste frukost du kan tänka dig med hemlagade pajer och kompotter och en ägarinna som var den mest underbara.

Vi åt mycket gott under hela resan men tyckte ändå att det var svårt att hitta och boka restauranger. Fransmännen äter mycket ute så även om vi inte var där i högsäsong var vi alltid tvungna att boka bord för både lunch och middag och det var svårt att vara spontan. Det var även ibland svårt att veta vart vi skulle boka, och en stor del av det är att väldigt många restauranger i Frankrike har stjärnor eller rekommenderas i Guide Michelin, men enligt vår uppfattning inte levde upp till våra förväntningar för det. Det bästa upplevde vi var att fråga de vi mötte där vi exempelvis bodde och i Zellenberg hade vi en av våra bästa matupplevelser på resan på Auberge du Froehn.

Cremant är inte så dumt det heller!
Den typiska arkitekturen här med pelargoner i varje fönster.
Det var så mysigt i vår svit!
Vi promenerade varje dag efter frukosten, här ser man vårt bed and breakfast till höger, det är huset med det lilla tornet.
I Alsace hade det inte skördats ännu när vi kom men det började när vi var där så det var spännande att se.
En fantastisk middag på Auberge du Froehn, en av de bästa matupplevelserna under resan.

Det går inte att svara på vilket område vi älskade mest men vi kan iallafall säga att resan slutade på bästa sätt i Bourgogne med fantastiska viner och strålande sol. Här bodde vi på ett bed and breakfast i byn Mersault som heter Clos Saint Jacques, som ligger i ett gammalt vinmakarhus. Rummen var väldigt vackra, frukosten fantastisk och även ägarinnan. Här i Bourgogne hade vi turen att få komma på några privata besök hos vinmakare, vilket var väldigt roligt. Vi besökte bland annat vinmakarna Vincent Bouzereau och Chavy-Chouet, båda med fantastiska viner. Behöver jag säga att vi hade en del övervikt när vi skulle checka in väskorna? Vår sista kväll tog vi en promenad bland vingårdarna och avslutade med en riktigt god middag, vilken resa!

Vårt fina rum.
Sniglar på Le Cellier Volnaysian i Volnay, väldigt bra och mysig liten restaurang.
I långklänning från By Malina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s