Boeuf Bourgogne

Food, Interior

I söndags började vi oktober på bästa sätt, med en Boeuf Bourgogne och tända ljus. Till det drack vi ett av de viner vi fick med oss hem från Bourgogne, från Domain Chavy-Chouet, håller tummarna för att det snart finns på mitt favoritställe Portal för de flaskor vi fått med oss hem kommer ta slut fort. Tänkte dela med mig av det goda och enkla receptet vi gjorde, en perfekt söndagsmiddag och vi brukar göra en stor gryta då det nästan är ännu godare att äta dagen efter.

Du behöver:

1 kg högrev

1 flaska rött Bourgogne vin

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 morot

200 g champinjoner

200 g rökt sidfläsk

1 dl mjöl

Smör

1/2 kruka timjan

2 lagerblad

Tomatpuré

Till topping:

1 nät steklök

1 vitlöksklyfta

100 g champinjoner

150 g tärnat sidfläsk

1 kruka persilja

Gör såhär:

Smält svålen i en stor gjutjärnsgryta och tillsätt tomatpuré, lök, morot och champinjoner. Fräs tillsammans och stek samtidigt på högrevet vid sidan om för att sen lägga ned i grytan. Tillsätt mjöl, lagerblad, timjan och vin. Låt koka 1,5 timme och skumma av 1-2 gånger vid uppkok. Stek på champinjoner, vitlök, steklök och sidfläsk. Servera grytan med potatis och mycket persilja.

Bon apetit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s