Homemade pasta

Food, Interior

I söndags gjorde vi hemgjord pasta fylld med älgfärs och kantareller. Jag älskar verkligen pasta och det är lika gott som roligt att göra tycker jag. Det tar sin lilla tid men är helt klart värt det. Här kommer vårt recept.

Du behöver:

400 g durumvetemjöl

3 ägg och 6 äggulor

3 msk olivolja

3 msk vatten

300 g kantareller

500 g älgfärs

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

1 kruka persilja

2 dl grädde

2 dl vitt vin

30 g smör

Gör såhär:

Blanda mjöl, ägg, olivolja och vatten i en matberedare tills degen är smidig. Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter medan du förbereder fyllningen. Förväll svampen och stek sen på i rikligt med smör. Stek på älgfärsen med lök och persilja. Finhacka svampen och blanda med färsen. Tillsätt en skvätt grädde.

Kavla ut halva pastadegen och placera ut färsen i små högar. Kavla ut andra delen av degen och placera på den första. Tryck ihop degen mellan fyllningen och använd ex. ett vinglas för att stansa ut pastan. Låt torka medan du förbereder såsen. Koka upp grädde med vitt vin och red med smör, låt reducera ordentligt. Värm upp olivolja i stekpannan, lägg i pastan och häll över tre deciliter vatten. Låt koka ca. tre minuter. Ta upp pastan med hålslev. Servera pastan i djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med ruccola och parmesan.

Hej fredag och helg! Ser fram emot en härlig helg med skogspromenader och middag hos mina föräldrar. De har renoverat sitt kök och satt in en öppen spis, och ser verkligen fram emot att ta ett glas vin framför den och bara hänga med familjen. Jag har sovit dåligt sista veckan så ska även försöka ta igen lite sömn och bara återhämta mig, välbehövligt ibland.

Just nu blir det mycket mat här på bloggen, och finns det något härligare än att mysa hemma på hösten med god mat och ett glas vin. Men nästa vecka ska jag försöka dela med mig av lite annat också, och imorgon tänkte jag lägga ut en liten guide till hur jag lyckas med ekollon i ekollonvaser. Ha en riktigt fin fredag och start på helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s