Elefantöra

Flowers, Interior

Elefantöra har kommit att bli en av mina favoritväxter. Förra året köpte jag två från Granit i grå betongkrukor som har växt så det knakar och även fått flera sticklingar. Tidigare i höstas tog jag och planterade en första stickling och jag tänkte därför dela med mig hur jag gör.

Jag börjar med att ställa krukan med elefantöra på köksbänken där det är bra ljus, i höstas hade mina elefantöron flera sticklingar och nu hittade jag en som var tillräckligt stor. Sticklingen kommer från moderplantan och jag använder mig av fingrarna för att hitta vart den fäster vid moderplantan och klipper sedan av sticklingen med en sekatör så nära moderplantan som möjligt.

Såhär ser sticklingen ut när jag klippt loss den och nu är det dags att plantera den. Fyll en kruka med jord och gör ett litet hål i mitten med fingret där du sticker ner sticklingen så långt det går. Platta till jorden ordentligt runt roten så att sticklingen står stadigt och vattna. Här har jag planterat den nya sticklingen i den mindre krukan, och sticklingen jag tog tidigare i höstas som tagit sig fort fick flytta till den större krukan.

Mina krukor med mässingsfat är från Svenskt tenn i färgen äggskal och är i storlekarna Liten och Stor. Den större varianten är nyast och som ni kan se har de ändrat de lite då de nu är lite mattare och med en stämpel som syns bättre. Jag älskar de här krukorna från Svenskt tenn och ska samla på mig fler som jag blandar med Hortus i mässing.

Krukor; Svenskt tenn

Godmorgon torsdag! Jag började jobbveckan på bästa sätt med ett besök hos min svägerska och frisör Tindra på Råsunda oas. Tog en bit på längden och ljusade upp vilket känns väldigt härligt inför våren. I januari är jag nämligen redo för vår och vill helst bara att vintern ska försvinna så fort som möjligt. Så idag efter jobbet ska jag också köpa med en vårig tulpanbukett hem. Ha en fin torsdag och start på helgen!

4 reaktioner på ”Elefantöra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s