Dining area

Flowers, Interior

Välkommen till vår lilla matsalsdel, som ligger med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Jag älskar den lösningen då det gör att den känns som en del av båda rummen, och gör att båda rummen i sin tur känns större. För oss har det här träbordet i många år varit hjärtat i våra lägenheter, så det har alltid varit ett måste att det ska få plats. Jag får nog inte frågor lika ofta om något annat som om vårt matbord. Vi köpte det för många år sen i en liten inredningsbutik och bordet är tillverkat helt i återvunnet trä. Det är därför ojämnt och har märken och sprickor, vilket jag älskar. Erik har sedan både slipat och vaxat det så att det fått den mörka fina färg det har idag vilket jag tycker bryter av fint mot vårt ljusa golv.

Stolarna är Thonet No 14, en riktig klassiker och jag älskar hur de bryter av mot köksbordet. Dessutom tycker jag även att de är väldigt bekväma även om mannen inte håller med. På matbordet ser ni två favoriter från Svenskt tenn, Daggvasen jag fick i födelsedagspresent av Erik förra året och Vänskapsknuten vi fick i bröllopspresent av mina föräldrar. Även tabletterna är från Svenskt tenn och är precis nyinköpta, jag älskar deras tabletter och brukar byta motiv lite då och då.

Nu återstår att se hur barnvänligt vårt matbord är med sina sprickor, men det är tur att jag har en händig man som i värsta fall får slipa och vaxa det lite oftare.

Stolar; Fameg, Tabletter, vas och ljusstake; Svenskt tenn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s