30-årsmiddag på Portal

Food, Stockholm

I lördags firade vi som sagt min 30-årsdag med en middag på restaurang Portal. Portal har varit en av mina favoritrestauranger sen de slog upp portarna förra hösten, och jag har dessutom turen att ha världens bästa svåger som hovmästare där. Vi satt på deras mysiga ovanvåning vid långbord och runda bord och det blir en väldigt mysig och hemtrevlig stämning där. Jag blev firad ihop med både Eriks och min familj med alla respektive, och jag är så glad och tacksam över att ha en så härlig familj och dessutom svågrar och svägerskor som vi umgås mycket med. Eriks äldsta brors fru Karro väntar deras andra barn i juli så det ska bli så kul att se våra jämnåriga barn växa upp som kusiner.

Kvällen inleddes med lite mingel och champagne och min svåger agerade värd, presenterade alla rätter och tog hand om oss på bästa sätt hela kvällen. En helt fantastisk meny serverades dessutom. Vi inledde med deras små bites till champagnen och fick deras kända Love stew till förrätt. Till varmrätt åt vi hängmörat nötkött med en fantastisk sallad med portabello och annat gott. Portal ska verkligen ha en eloge för deras fina råvaror och att de är så duktiga på både kött och grönsaker. Avslutade gjorde vi med min favorit Glacé au four. Det blev med andra ord en helt perfekt kväll som ni säkert hör, och ett perfekt firande för mig som nu är i sjunde månaden. Jag är verkligen så tacksam över min underbara familj och för att vara gravid, och dessutom må så bra som jag gör under graviditeten såhär långt. Jag valde ju att ändå dela upp firandet lite, och det är jag ändå glad över. Därför har jag även en födelsedagsbrunch med mina tjejkompisar att se fram emot om ett par veckor.

Igår vaknade vi till sommartid och en strålande dag, nu känns det verkligen som att våren är här! Vi tog en lång promenad och sen bokade vi även in en weekend på Grand Hôtel i maj, vilket jag fick i födelsedagspresent av familjen. Så lyxigt och perfekt med en liten weekend med god mat och spa tillsammans innan bebis kommer. Nu väntar ännu en kortvecka och påskfirande, så härligt. Hoppas ni har en riktigt bra start på veckan!

Så mysig och hemtrevlig atmosfär! Min mamma har skrivit de fina placeringskorten.

Portals gudomliga Love stew med halstrad havskräfta.

Mina fina syskon! Älskar min syster Fridas röda blus från Lindex.

Och så slutligen min favorit Glacé au four, med citrus och maräng, så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s