Ulriksdals slott

Flowers, Food, Stockholm

Jag och Erik har verkligen haft den härligaste helgen, helt oplanerad och spontan vilket är allra härligast när det går. I lördags vaknade vi till strålande sol och tog en tur till fina Ulriksdals slott. Jag älskar slottsmiljöer och parker, så här promenerade vi runt en stund i solen och tog en lunch på Ulriksdals slottscafe. Jag åt en riktigt god ceasarsallad och en chokladbiskvi, de är så goda och lite extra goda just nu tror jag.

Efter lunchen gick vi vidare till Ulriksdals slottsträdgård, här älskar jag att strosa runt och titta på blommor och växter. Havet av pelargoner är min favorit, de doftar ju så gott! Åh, vad jag längtar efter tomt och trädgård. Men just nu får jag nöja mig med vår fina lilla balkong och en Mårbacka pelargon och buske rosmarin fick följa med hem. De står nu i två stora lerkrukor på balkongen efter att vårlökarna har blommat över, och kommer snart få sällskap av fler blommor och örter.

Helgen har sen fortsatt med gravidyoga, promenader, lite jobb igår och plantering på balkongen. Och än är inte helgen slut, idag planerar jag att vila och titta på när mannen putsar fönster. Tyvärr vill inte min yrsel riktigt ge med sig och kommer och går, även om den är helt ofarlig är det obehagligt när det händer och då är det bara vila med fötterna högt som gäller för att inte svimma. Hoppas ni har en riktigt härlig långhelg!

Så vackert och fridfullt i Ulriksdals slottspark.

Vackra Ulriksdals slott! På grusgången går ett brudpar med fotografer, då blev jag lite känslosam för jag älskar verkligen bröllop.

En väldigt god lunch ute i solen på slottscafeet.

Och ett hav av pelargoner och min favorit Mårbacka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s