French meringue

Food, Interior

Jag älskar verkligen tårtor med frukt och bär på sommaren och sen tidigare är båda Pavlova och Galette två favoriter. Men nu har jag ytterligare en favorit, Fransk marängtårta med en botten i maräng med mörk choklad, toppad med fluffig grädde och färska bär. Marängbotten blir sådär härligt god och seg i mitten. Utöver att tårtan är väldigt god är den enkel att förbereda i förväg, jag brukar göra marängbotten dagen eller kvällen innan och ställa den svalt och torrt över natten, och toppa med grädde och färska bär innan servering. Jag utgick från Leilas recept men gjorde på mitt eget sätt. Det som är roligt med den här tårtan är att den går att variera i oändlighet beroende på exempelvis vilken choklad eller vilka bär du använder. Jag valde att toppa med mina favoritbär den här årstiden, färska stora blåbär, hallon och körsbär. Bon Appétit!

Du behöver:

5 dl socker
7 äggvitor
100 g mörk choklad
1 nypa salt
5 dl vispgrädde
2 askar färska stora blåbär
2 askar färska hallon
1/2 ask eller påse körsbär

Gör såhär:

Blanda äggvitor, socker och salt. Sätt över vattenbad och vispa tills sockerkristallerna smält. Vispa därefter marängen på hög hastighet tills den svalnat och du kan vända bunken upp och ned utan att den lossnar. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ned i marängen så att den blir randig. Sätt ugnen på 150 grader. Klicka ut marängen slarvigt till en tjock tårtbotten. Den kommer att flyta ut något så ha lite marginal beroende hur stort fat du vill använda. Grädda i mitten av ugnen cirka en timme. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och klicka ut den slarvigt på toppen av marängbotten. Strö över färska blåbär, hallon och slutligen körsbär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s