I skötbordet

Baby, Fashion, Interior, Pregnancy

Det är mycket som ska förberedas, köpas och organiseras inför en liten bebis ankomst, inte minst när det är första barnet. Här har förberedelserna pågått i stort sett sen vi fick det positiva beskedet och det har varit otroligt mysigt att ordna med under graviditeten tycker jag. Det allra sista som babyvård och att organisera har jag ordnat med nu de sista veckorna. Idag finns det väldigt mycket lättillgänglig information kring vad som behövs vilket verkligen är skönt, och vi har använt appen Preglifes checklista för att få hjälp med vad vi behövt köpa. Vi väntade med att börja göra inköp tills efter vårt Rutinultraljud och då började vi med det största inköpet, barnvagnen. Därefter kom babyskydd, möbler och kläder och slutligen babyvård. I vårt skötbord har vi fått väldigt bra förvaring och jag tänkte därför visa er vad vi har köpt och hur vi organiserat.

Jag gillar verkligen ordning och reda och har använt de här förvaringslådorna i skötbordet till babyvård. I den översta lådan i skötbordet har vi samlat all babyvård där vi sorterat blöjor och våtservetter och tvättlappar var för sig. Vi har köpt Liberos blöjor touch med våtindikator i både steg 1 och 2 så att vi har för en tid framåt. Vi har även köpt små handdukar för att kunna använda vid blöjbyte och amning, här hittar ni de. Babyvård som badolja, babyolja och bomullspinnar för navelvård har vi köpt här. I den nedre lådan förvarar vi alla kläder och de är så små att de nästan inte tar upp någon plats ännu. Vi har köpt ungefär 10 stycken bodys med knäppning fram och 10 stycken byxor i några olika storlekar. Vi har även köpt två mössor i olika storlekar, en solhatt, strumpor och ett par tossor. Vi har köpt de flesta kläderna på Livly och även mycket från H&M i ekologisk bomull. Slutligen har vi även köpt en lite tjockare coverall från Livly som ni hittar här, och även filtar i olika kvaliteer från Livly som ni hittar här och här.

Sen har jag inte kunnat hålla mig från att köpa och har även fått flera av Livlys söta rosetter som ni hittar här, så av dessa har vi även en liten samling vid det här laget. Jag kan tänka mig att det är lätt att köpa för mycket och vi har varit lite försiktiga med att just köpa för mycket kläder och särskilt i den minsta storleken då de växer så fort och det dessutom kommer att vara sommar och varmt. Blöja och hud mot hud med en tunn filt kommer nog vara det allra skönaste. Vi ser så mycket fram emot att träffa vår lilla bebis nu och lära känna henne!

2 reaktioner på ”I skötbordet

  1. Hej! Va fint det blev! jag väntar själv barn som kommer i slutet av sommaren! Jag undrar vad är det för tvättlappar ni köpt? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s