Six weeks

Baby

Idag har det gått sex veckor sen Lily kom till oss, det känns som en evighet och samtidigt som igår. Jag kan inte längre föreställa mig ett liv utan henne och det känns så självklart att det var just hon som kom till oss. Under Lilys första veckor har det verkligen hänt mycket, hon har gått från att sova och amma större delen av dygnet till att nu bli mer och mer vaken. Hon är väldigt social och ler, skrattar, pratar och imiterar de miner vi gör. Nu börjar även Lily få rutiner. Lilys och mina gemensamma rutiner har växt fram av sig självt och kommer mycket ifrån när hon vaknar på morgonen och när hon ammar.

Lily vaknar runt 7.30 och ammar och ammar sedan ungefär var fjärde timma under dagen. Sista gången vi ammar runt 19.30 ammar vi lite längre från och till och badar även, och sen somnar hon för natten runt 22 för att sedan amma runt 4. Sen kan det variera lite och alla dagar är olika, men så ser det oftast ut just nu. Mellan amningarna sover hon eller är vaken och social och utforskande. Nu börjar vi verkligen lära känna hennes person och hon känns som en blandning av sin mamma och pappa, lugn och jordnära som sin pappa och social och pratig som sin mamma. När vi kom hem från förlossningen sov Lily i sin sovpöl från NG baby emellan oss som vi då hade bäddat lite trångt med filtar. Men nu har hon gått över till att börja sova i sin egen säng vilket fungerar väldigt bra, och gör att vi alla sover bättre på nätterna. Hon sover i en moseskorg på ett gungstativ brevid mig på nätterna och då vill hon ha sin favoritfilt hos sig och ombonat och mysigt bäddat. Ni hittar den här. På dagarna har hon även börjat sova i sitt eget rum och då sover hon i sin sovpöl i sin spjälsäng som på bilden nedan, jag har länkat till allt i ett inlägg tidigare i veckan. Jag är så glad att vi ordnade med lite olika alternativ för henne att sova i, och hon har använt allt.

Godmorgon fredag! Då har redan min och Lilys första vecka bara vi två gått och allt har gått så bra. De där sakerna jag hade oroat mig för löste sig och Lily är verkligen enkel att ta med i stort sett överallt, vilket är skönt. Ikväll väntar fredagsmys här hemma med blindprovning som jag brukar ha för Erik på fredagarna, och sen ska vi träffa Eriks familj i helgen. Det blir en lugn helg med andra ord. Men först ska jag göra lite fredagsfint här hemma och packa upp en ljuvlig hortensia jag fick med mig hem igår. Ha en fin start på helgen!

2 reaktioner på ”Six weeks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s