Vita chokladbiskvier

Baking

Jag älskar verkligen sötsaker och att baka så det var en självklarhet att jag skulle baka till Lilys namngivning. Då vi åt smörgåstårta hade vi inte ytterligare en tårta utan bjöd istället på chokladbiskvier till kaffet. Jag bakade först en omgång mörka och bakade sen ytterligare en vit och det var de vi bjöd på. Jag provade mig fram och tänkte dela med mig av mitt egna recept på vita chokladbiskvier. Perfekta att bjuda på vid bröllop, dop, namngivning eller babyshower och är farligt goda! De är dessutom perfekta att baka i förväg och förvara i frysen och kan i stort sett ätas direkt ur frysen.

30 stycken medelstora chokladbiskvier.

Du behöver:

Botten:

400 g mandelmassa

2 äggvitor

Fyllning:

100 g vit bakchoklad

250 g smör

3 dl florsocker

4 tsk vaniljsocker

2 äggulor

Garnering:

300 g vit bakchoklad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 170 grader. Riv mandelmassa och blanda med äggvita. Klicka ut på en plåt till små kakor. Grädda i cirka 10 minuter och låt svalna. Smält choklad över vattenbad och rör ihop med smör, socker och äggula. Bred på smörkrämen på kakornas undersida och ställ in i kylskåpet tills de stelnat. Smält chokladen och doppa biskviernas krämsida. Ställ åter i kylskåpet för att stelna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s