Saffranskola

Baking

Mycket bakning och bebis blir det just nu här på bloggen och instagram, hoppas att ni håller ut till efter jul då vi kommit på plats i nya huset. Då kommer jag att vara tillbaka med ny inspiration och med mode och inredning, jag har även lite nya planer för bloggen som ni kommer att få se då! Men just nu blir det en hel del bakning såhär inför jul och en av de saker jag alltid bakar är kola, jag älskar verkligen det. I år provade jag en ny smak och smaksatte med vit choklad och saffran, så gott! Här kommer mitt recept, och ha en mysig tredje adventshelg!

Du behöver:

3 dl vispgrädde

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1,5 dl ljus sirap

50 g smör

2 msk honung

100 g vit choklad

0,25 g saffran

Gör såhär:

Koka grädde, socker, vaniljsocker och sirap på låg värme i cirka en halvtimme. Rör sparsamt och gör kulprovet för att se när den kokat tillräckligt. Tillsätt smör och honung och låt koka någon minut till. Ta av värmen och bryt i choklad och saffran. Häll smeten i en liten ugnsform klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär i bitar. Förvara i frysen och ta fram allt eftersom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s