Home sweet home

Our house

Snart kan vi kalla detta hemma, och som vi längtar! Där uppe på höjden ser ni vårt söta lilla hus med sin röda locklistpanel. Erik har tagit lite välförtjänt ledigt med oss över julen och vi har haft en väldigt mysig julledighet. Nu tar vi däremot nya tag och idag ska Erik ordna med några småsaker innan det är dags att montera köket så fort det levereras. Även jag tänkte passa på att plocka med lite saker i huset och på tomten och vi ska även ta en titt på ovanvåningen. Desto längre vi kommit med mellanplanet desto enklare vill vi göra det för oss med ovanvåningen, och vad som började med planer på takkupa och burspråk med ny planlösning blir med stor sannolikhet att faktiskt behålla planlösningen och enbart måla om och lägga in nytt golv. Så småningom är vår plan att bygga ut och då får vi ändå mer utrymme.

Till köket har vi beställt stommar och släta, ljusgrå luckor från IKEA, resterande beställer vi separat, som gasspis och stenskiva. Jag tror att det kommer att bli så fint! Det som kommer att ta lite tid är sedan badrummet, då kaklet vi valt tar sin lilla tid, men det kommer det att vara värt. Vi förstod tidigt att vi inte skulle hinna flytta in till jul och nu får det sista ta den tid det tar, men i januari ska vi förhoppningsvis kunna flytta in. Så fort våren börjar anlända ska den stora busken framför burspråket tas ned och jag skulle även vilja ta bort lite buskar runt eken som ni ser till vänster. Ser framför mig en repgunga i den! Så mycket planer och drömmar som vi har för detta hus men vi försöker samtidigt att hitta balansen mellan renovering och familjen, som såklart är det viktigaste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s