Fika is always a good idea

Baking, Interior

En av mina favoriter då det kommer till bakverk är utan tvekan hallongrottor. Lika goda som enkla att göra och jag tycker även att de blir väldigt fina. Jag gillar att göra de lite större och i formar, och lite citronzest gör de extra goda. Såhär gör jag!

Du behöver

250 g rumstempererat smör

1,5 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljpulver

4,5 dl vetemjöl

Zest ifrån en halv ekologisk citron

16 tsk ekologisk hallonsylt

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, strösocker, bakpulver och vaniljpulver i exempelvis en köksberedare. Tillsätt citronzest och vetemjöl. Rulla degen till 16 stycken kakor och placera i bakformar, platta till något och gör en fördjupning i mitten. Fyll kakorna med hallonsylt. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna på plåten under duk och förvara i frysen.

Godmorgon fina ni! Här inväntar vi finbesök för fika lillördagen i ära. Det är min vän Elin och hennes lilla Valter som snart kommer hit för att fika och umgås. Valter och Lily är jämngamla så det ska bli kul att se dem ihop nu på förmiddagen, sedan kommer de med stor sannolikhet att sova båda två, vilket ger oss massa tid för att prata och umgås. Elin är min första vän som kommer hit på besök så det ska bli roligt att få visa henne runt i huset och på tomten. Vi har ju faktiskt bara bott här i lite mer än en vecka men det känns redan som hemma och som en evighet. Hoppas att ni också får en härlig lillördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s