Kitchen details

Interior, Our house

Jag tänkte visa er lite mer ifrån vårt fina kök som vi känner oss så nöjda med. Vi öppnade upp planlösningen mot det vi gjort till vardagsrum och vi stängde även en öppning till hallen, på så sätt fick vi ett u-kök. Lite extra nöjd är jag med vår lilla ö, om den går att kalla för det, som delar av vardagsrum och kök. Och vår sittbänk. Då köket är ganska litet och som sagt u-format valde vi släta luckor för att både få ett stilrent uttryck i huset men även för att köket inte skulle uppfattas för rörigt. Luckorna är IKEA Veddinge i ljusgrå och även mässingsbeslagen är ifrån IKEA. Vi valde sedan en tunn skiva i carraramarmor med ett stänkskydd istället för kakel som vi beställde ifrån en stenleverantör. Jag tycker verkligen att det blev så fint och stilrent!

Golvet är ett massivt furugolv som ser likadant ut som det originalgolv vi inte kunde rädda. Skivan behandlar vi med en stenolja och golvet torkar vi med vitsåpa. Både marmorskivan och golvet kräver med andra ord sitt underhåll och kommer att få en patina, men det är också charmen tycker jag. Lite kuddar ska få flytta in ovanpå sittbänken, men jag har inte riktigt landat i vilka och hur. Och de två fönster vi har i köket är inte helt färdiga, ett ska renoveras och ett är helt nytt. Det ni ser här är det som ska renoveras då det är original från 1934. Utanför det ser ni även en underbar syrenhäck! Därför får ni bara se ena halvan av köket, det andra fönstret saknar nämligen handtag och utanför är det dessutom lite byggarbetsplats då vi just nu håller på med badrummet. Men ni ska såklart få se andra halvan så småningom också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s