Eight months

Baby

Så var vår älskade solstråle åtta månader! Igår då jag var och åt lunch på La Maison i Vaxholm med min vän Elin slogs jag verkligen av hur stor Lily börjar bli, då hon satt med i början av lunchen och åt sin lunch i sin sittvagn innan hon somnade. Lily blir nu allt mindre en liten bebis och allt mer sin egen lilla person. Hon har ifrån början varit en väldigt nöjd och glad bebis och det fortsätter hon att vara, och vi har också fått lära känna en tjej full av energi och bus, och som också är väldigt bestämd. Jag ser mycket av mig själv i Lily, samtidigt som hon verkligen är en egen unik liten person och det är verkligen obeskrivligt hur fantastiskt och stort det är att få följa hennes utveckling.

Det har hänt mycket sedan Lily blev sju månader och vi precis kommit på plats i vårt hus. Då började Lily sova i spjälsäng och eget rum och vi bytte ut alltfler mål mot mat. Lily började äta frukost och middag och jag ammade nu bara på kvällen och en gång på natten. Vi började med välling på kvällen men då Lily aldrig varit så förtjust i flaska fortsatte hon att vakna på natten. Jag funderade en hel del på hur vi skulle göra för att få Lily att äta sig mätt innan hon somnade för natten och i samma vända var min vän Elin här och tipsade mig om att ge gröt istället för välling. Jag hade varit så inställd på välling men så provade vi gröt och Lily sov till vår förvåning hela natten! Och det har hon fortsatt att göra. Jag kände mig väldigt känslosam när jag började trappa ned amningen runt jul men nu när jag slutade helt kändes det väldigt bra, det kändes så naturligt och även skönt att Lily själv tog det steget.

Lilys rutiner ser ut såhär vid åtta månader. Vaknar runt klockan sju, gröt till frukost vid åtta, lite frukt vid 10. Barnmat till lunch vid halv tolv varefter Lily sover två till tre timmar mellan 12-15. Gröt till mellanmål vid 15, barnmat till middag vid 17.30 och så en till en och en halv portion gröt innan läggning vid 19.30. Det känns verkligen som att Lily äter hela dagarna och hon har väldigt tydliga rutiner vid det här laget som jag försöker hålla så gott det går. Förutom att Lily börjat sova hela nätterna har hon utvecklats med stormsteg då hon nu tar sig upp till sittande från mage eller tvärtom. Hon ålar snabbt och fnissar ofta när hon gör det, hon tar sig även upp på knä men står än så länge bara och gungar där. Igår tog hon sig även upp själv till stående mot en back, och hon klappade även i händerna.

Hon älskar att utforska små detaljer och kan sitta länge och leka och prata för sig själv. Hon säger ofta ”papapa…” och viskar det även mycket för sig själv så snart kommer nog det första riktiga ordet. Lily älskar även lampor och det finns inget som får henne att skina upp som när vi tänder vår fjäderlampa i sovrummet, och inget som får henne att skratta så mycket som när vi hoppar och busar i sängen. Det är som sagt fantastiskt att få följa Lilys utveckling och jag njuter av våra dagar tillsammans. Jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer att minnas den här tiden som bland den lyckligaste i mitt liv så jag lever här och nu och tar verkligen vara på den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s