Tankar om föräldraledighet

Baby

Innan jag blev gravid och fick barn kunde jag fundera på hur jag skulle trivas som föräldraledig, och även om jag nog alltid trott att jag skulle trivas bra med det hade jag nog inte föreställt mig att jag skulle trivas såhär bra, och jag hade nog även föreställt mig att det skulle vara betydligt tuffare. Lily har varit en nöjd och glad bebis ifrån början och vi har en väldigt mysig vardag ihop som jag verkligen trivs med. Nu när hon börjar bli större och vi kommit på plats i vårt hus har vi verkligen hittat våra rutiner. Jag känner mig sällan uttråkad då jag har flera vänner som också är föräldralediga, jag är även väldigt hemmakär och har flera projekt här hemma i huset vilket är väldigt perfekt när Lily sover mitt på dagen. Sedan driver jag även mina sociala medier, vilket jag idag gör som en hobby och som ger mig väldigt mycket.

Jag älskar verkligen mitt yrke som Produktutvecklare inom mode och att jobba, men samtidigt vet jag att jag kommer att ha gott om tid att jobba under min karriär, medans den här tiden aldrig kommer tillbaka. Så jag ser verkligen till att vara här och nu och ta tillvara på tiden. Vi har valt att ansöka om förskoleplats till Lily till januari 2020 och hon är ett och ett halvt år, vilket känns väldigt bra för oss. Vi har alltid pratat om att dela lika på föräldraledigheten, men då Erik har varit borta mycket ifrån sitt företag under renoveringen och jag samtidigt trivts bra med att vara föräldraledig förlängde jag den och kommer att vara hemma ända till oktober. Sedan tar Erik över och är ledig oktober och fram till förskolestart. Med nästa barn kanske det blir något helt annat, men det här var vad som blev bäst för vår familj den här gången. Hur tänker och planerar ni när det kommer till er föräldraledighet?

Då Erik är egen företagare är han väldigt flexibel och var hemma två månader i somras när Lily föddes. Han är hemma tidigt om dagarna och kommer förhoppningsvis kunna vara hemma mycket i sommar också. För mig och oss som familj känns det väldigt bra då vi får så mycket tid ihop och även i veckorna. Det är så viktigt för mig att hitta en balans mellan karriär och familj, och att ha en flexibilitet i vardagen. Ofta tror jag att vår vardag går så fort att vi inte ens hinner stanna upp och reflektera, och ibland glömmer vad som är viktigt. Under föräldraledigheten har jag nog till stor del landat mycket i hur jag vill att mitt liv ska se ut och vad som är viktigt för mig. Men framförallt har jag äntligen lärt mig att leva här och nu, för det är som sagt en tid som aldrig kommer tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s