Att inspireras och inspirera

Lifestyle

I veckan har jag reflekterat över att inspireras och inspirera, och vart gränsen går när det kommer till att kopiera. För mig så är just att inspireras och förhoppningsvis även inspirera hela anledningen till att jag använder sociala medier, utöver den sociala biten såklart. Jag älskar att både inspireras av andra och förhoppningsvis även ge inspiration. Vart går då gränsen mellan att inspireras och kopiera, enligt mig? För detta är ju något som är väldigt subjektivt. Och ett ämne jag många gånger berört också i och med mitt yrke som Produktutvecklare.

Enligt mig så börjar gränsen att suddas ut då det kommer till att kopiera något i sin helhet, exempelvis en hel text, en hel bild eller en produkt i sin helhet. Och kanske framförallt när det sker vid upprepade tillfällen, då börjar vi kunna diskutera vad som är en slump och vad som är medvetet, och gränsen börjar att suddas ut. Vart tycker ni att gränsen går? Det finns en missuppfattning tycker jag att den som blir kopierad ska vara tacksam, men oavsett om vi pratar produkter eller bilder och texter så handlar det ju alltid om en kreativ process med mycket tanke och engagemang bakom det hela, och även ett varumärke. Det tycker jag att det ska finnas mycket respekt för. Det är ett väldigt intressant ämne tycker jag, där det inte heller alltid är helt enkelt, men därför också så viktigt att diskutera och reflektera över.

Jag älskar som sagt att inspireras och jag tycker att vi ska bli mycket bättre på att lyfta de vi inspireras av. Jag vill därför dela med mig av några konton jag inspireras av. Då det kommer till inredning, mode och livsstil inspireras jag otroligt mycket av Emma Melin, Valerie Aflalo, Frida Fahrman och Lisa Abefelt. Även Susan Törnqvist, Inclassicfashion och Lifestyle by Nicole. Exempelvis vid vårt förra kök var både Valeries och Emmas dåvarande kök min stora inspirationskälla och jag älskar båda deras hem! Anledningen till att jag håller på med sociala medier är som sagt att jag älskar inspiration, jag har alltid varit kreativ och älskat konst, färg och form. Mitt budskap med det här inlägget är att uppmana till att lyfta de vi inspireras av, respektera varandra och sprida kärlek i sociala medier! Sen vill jag tacka alla er som följer mig och som jag följer, ni ger mig så mycket kärlek och inspiration!

6 reaktioner på ”Att inspireras och inspirera

    1. Jag har taggat alla instagramkonton i mitt senast inlägg på instagram, @elinwendels heter jag där. De som har blogg har länkat till den i sin profil. 😊 Kram ♥️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s