Lilac season

Flowers

Äntligen är den här, den korta säsongen på året då syrenen står i full blom. Vi har flera stora häckar på vår tomt och en stor som sträcker sig längs vår fasad längs köket som ni kanske skymtat i bakgrunden på någon av mina bilder. I måndags tog jag in en stor bukett till vår Daggvas. För att de ska hålla sig fina så länge som möjligt plockar jag de när de är så lite utslagna som möjligt, ger långa diagonala snitt och varmt vatten. Jag tar även bort större delen av alla blad så att blommorna får stå i fokus. Redan nu går säsongen mot sitt slut, men jag misströstar inte för nu längtar jag efter att våra pioner ska slå ut.

Godmorgon fina ni! Ännu en vecka går mot sitt slut, de har gått så fort den här våren att jag knappt vet vad som händer med tiden. Lily har fått två tänder i överkäken och fler är på gång så vi har tagit en lugn vecka hemma och jag fortsätter att ta hand om vår trädgård vilket börjar ge resultat. Imorgon ser det ut att bli fantastiskt väder och då tänkte vi göra någon liten utflykt hela familjen och på lördag kommer min syster och hennes man hit vilket vi ser fram emot! Ha en fin torsdag och långhelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s