11 months

Baby

11 månader, snart ett år, jag börjar redan bli gråtmild inför ettårsdagen men i en månad till ska jag njuta av min lilla bebis, som blir mindre och mindre en bebis nu. Eftersom att Lily går känns hon redan så stor, och efter att ha tagit första stegen vid 9,5 månad går hon nu fort och har även lärt sig att hoppa. Lily är full av energi, glad och sprallig. Hon är också bestämd och kan verkligen visa för oss när hon inte tycker om något, för att spricka upp i ett stort leende i nästa sekund. Lily lärde sig flera ord precis innan hon började gå men så fick språkutvecklingen stå åt sidan lite för gåendet, men nu har det tagit fart igen. Mamma, pappa, hej hej, tack tack och igår kom ett titta. Sen ska ljud imiteras, gris är favoriten men också hund, tiger och brum brum.

Lilys rutiner ser ut som de gjort de föregående månaderna, med 11-12 timmars sömn mellan 19.20-7 tiden och två timmars sömn mitt på dagen mellan 12-14 tiden. Nu har vi även börjat introducera vår mat för Lily mer och mer, och igår åt hon det vi åt till middag i små bitar, och tidigare i veckan åt vi bananpannkakor med blåbär till frukost. Lily älskar frukt och grönsaker, hallon är hennes absoluta favorit och att få smaka rulltårta hos mormor och morfar i helgen var såklart fantastiskt. Men Lilys elfte månad har också varit tuff emellanåt för Lily, med hela fyra nya tänder i överkäken. Först de två bredvid framtänderna och därefter framtänderna. Det var framförallt framtänderna som vi märkte av uppenbart med Lily, då hon med dessa fick feber och svårt att komma till ro på kvällen, något som är helt nytt för oss som alltid haft en bebis med lätt att komma till ro och som sovit mycket. Vi nattade henne vissa kvällar i vagnen för att bära över henne till hennes säng, och vissa nätter sov hon hos oss.

Jag har helt låtit Lily bestämma våra dagar den här månaden och vi har tagit det lugnt hemma, lekt och myst mycket. Nu när framtänderna har tittat fram hoppas vi på en liten paus med tänder och att hitta tillbaka till våra vanliga sovrutiner. På vår bröllopsdag gick vi in i Lilys sovrum tillsammans för att titta på henne när hon sov. I våra ögon är hon den finaste lilla människa i hela världen, så snäll, kärleksfull och rolig. Och kärleken bara växer. Nu längtar vi efter att få fira dig på din ettårsdag. Lily bär kläder från favoriten Newbie från topp till tå, jag älskar deras plagg i vitt och brodyr särskilt nu på sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s