One year

Kids

För en vecka sen idag blev vår Lily ett år, och har som sagt gått från att ha varit en harmonisk och nöjd liten bebis till en utforskande, busig, och bestämd liten tjej full av energi. Lily går bättre och bättre, hoppar och klättrar upp och ner från vår soffa. Hon säger alltfler ord även om katt blir ka och lampa pa. Hon älskar djur och har lärt sig att klappa fint och även börjat lära sig vart näsan och olika kroppsdelar sitter. Hon är en social liten tjej men är försiktig mot män, och särskilt de med mustasch.

Lilys rutiner ser ut som de gjort de senaste månaderna, men nu blir det allt tydligare att dagssömn och nattsömn hänger ihop. Vi nattar Lily i sin säng strax efter 19 och sen sover Lily till sju på morgonen, vissa morgnar blir tidigare och andra senare. Vissa nätter och i perioder kan hon vakna till någon gång under natten men då räcker det att hyssja och med nappen. Hon sover nu 1,5 timme mitt på dagen och vi har märkt att när det blir 1,5-2 timmar blir morgnarna tidigare, och när det blir 1-1,5 får vi sova längre. Det går inte alltid att styra men vi försöker därför hålla hennes sovstund på dagen till det sistnämnda. Såhär ett år som föräldrar kan vi konstatera att vi haft det väldigt lätt med Lily, hon har för det mesta varit glad och nöjd och sovit bra. Sen kan vi ändå känna oss trötta som småbarnsföräldrar och vi försöker hela tiden hitta en balans mellan egentid, familjetid och hus. Men det finns inga tvivel om att det här året varit det bästa i våra liv och vi känner oss väldigt lyckliga.

Några saker har verkligen underlättat för oss nu när Lily börjar bli större för att få hela och bättre nätter. Att sova i egen säng och ostört, Lily vaknar lätt till av oss. Att ha det helt mörkt i Lilys rum är helt avgörande, minsta springa ljus som kommer in kan göra att hon vaknar tidigt på morgonen, så mörkläggande rullgardiner är ett måste. Likaså ljud på morgonen som fåglar som kvittrar, så vi har hennes fönster stängt men hennes dörr öppen så det inte blir varmt den här tiden på året. Att vara sval är viktigt då Lily vaknar om hon blir varm, en tunn filt och kortärmad pyjamas eller trosor. Och så slutligen dagssömnen, för oss blir en sovstund på 1-1,5 timme bäst just nu. Ett år är verkligen en underbar tid och vi njuter av sommar och semester med Lily.

Klänning och rosett; Livly

2 reaktioner på ”One year

  1. Min ettåring sover som din, ibland två gånger om dagen och då blir det en lååång nattning 😅 Tycker verkligen om dessa inlägg så hoppas att du fortsätter med de! 😘

    Gilla

    1. Åh vad roligt att höra, blir allt mindre som händer då det kommer till rutiner men ska absolut fortsätta då! ♥️ Ja nu märks det att dagssömn och nattsömn hänger ihop, viktigt att hitta balansen, men det är inte alltid enkelt. 😅 Kram ♥️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s