From our garden

Baking

När jag tog in hortensia i måndags tog jag även in äpplen från vårt ena äppelträd i trädgården då jag var rädd att de snart skulle börja falla av. Vi har två äppelträd i vår trädgård till min stora lycka och även om de inte är så stora eller ger så mycket äpplen blir det en ganska lagom skörd för oss, och blir förhoppningsvis mer med åren. Jag har hittills bakat paj på äpplena men i veckan ville jag göra något annat som även gick att frysa och då gjorde jag något som jag tycker är så himla gott, nämligen äppelkompott. Det är dessutom väldigt enkelt så har man en större mängd äpplen och som sagt även vill frysa är det här perfekt. Jag älskar att göra min äppelkompott med rårörsocker och servera som efterrätt med kanel och gammaldags vaniljglass eller som frukosttillbehör på yoghurten. Så det kommer det att bli till helgen här hemma!

Du behöver

1,5 kg äpplen

1 dl rårörsocker

2 dl vatten

Gör såhär

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka upp vatten och socker. Tillsätt äpplena och låt puttra utan lock i cirka 10 minuter.

Hej fina ni! Krispig luft, solen skiner och vi smygstartar helgen. Vi har haft en riktigt fin septembervecka med långa promenader längs vattnet, men annars tagit det lugnt då Lily varit förkyld. Det verkar även vara svårt att bli av med helt, än så länge har jag och Erik hållit oss friska men idag känner jag mig trött och tung i huvudet. Det blir med andra ord även en lugn fredag för oss. Erik jobbar hemma och i verkstaden idag med inredningen till vårt kontor. Vi landade till slut i att vi platsbygger all inredning i källaren så får vi det enhetligt och precis som vi vill ha det. Jag och Lily ska ta ännu en lång promenad efter lunch och fylla vårt kylskåp till kvällen och helgen. Ser redan fram emot fredagsmyset ikväll med någon god middag och efterrätt. Idag fyller även min pappa år, en dag han numera delar med Lily som har namnsdag och honom ska vi fira på söndag med hela familjen så då hoppas vi vara friska allihopa. Ha en fin fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s