Monday

Interior

Regn utanför köksfönstret och min alldeles egna helgbukett som är lika fin som när jag tog in den i lördags. Här ser ni också vår Lofra spis lite bättre. Jag tycker att den tillför mycket till vårt kök och knyter an till vårt äldre hus, och gör att vårt kök känns stilrent och klassiskt modernt. Det har varit våra ledord här hemma under renoveringen och är precis som vi vill ha det. Den har däremot använts alldeles för lite sen vi flyttade in, istället har vi gjort något i sommar min man längtat väldigt mycket efter, och det är att grilla. Men nu när vi går mot höst används vår spis alltmer och i lördags bjöd Erik på det godaste på länge, potatisgratäng och lammstek med rödvinssås. Nu funderar vi redan på nästa helgs meny då vi ska få finbesök.

Igår avslutade vi en regnig helg då vi mest myst och kurerat oss med att fira min pappa som fyllt år. Det var en så trevlig kväll på alla vis med hela min familj, massa god mat och skratt. Lily var sin morfars följeslagare och hjälpte till att öppna paket. Idag har veckan börjat med något väldigt spännande och roligt för mig. Kommande veckor ska nämligen jag utöver min föräldraledighet några timmar varenda måndag utbilda mig till silversmed. Ni som följt mig länge vet kanske att jag är utbildad vid Borås Textilhögskola och jobbar som Produktutvecklare för smycken när jag inte är föräldraledig, och det här är ett sätt för mig att vidareutbilda mig och få lära mig ännu mer. Jag är en kreativ själ och mår allra bäst när jag får vara det, designa, produktutveckla och skapa, eller vara kreativ då det kommer till mode och inredning, skriva och fotografera.

Välkommen måndag! Jag sitter i skrivande stund på en lunchfavorit i stan, Pepstop by Renée Voltaire. Jag har beställt en Granatäpplesallad, kokosvatten och fralla och tänker att det här är början på en sund och hälsosam vecka. Förra veckan var Lily förkyld och vi var alla tre låga på energi men den här veckan hoppas jag att det vänder. Idag har veckan också som sagt börjat med något väldigt spännande och jag har idag påbörjat min utbildning till Silversmed, och det var lika spännande och roligt som jag hade hoppats. Så kommande veckor några timmar varenda måndag kommer jag att få vara kreativ och skapa med händerna och lära mig något nytt förhoppningsvis varenda gång. Efter utbildningen var jag in på Chanel Beauty och kom ut med en fin påse som ni ska få se senare i veckan, och nu sitter jag som sagt på Pepstop.

Förutom att jag har börjat veckan med min utbildning hoppas jag även att energin ska finnas till lite annat. Inredningen på vårt kontor är på plats och jag har beställt förvaring så att jag kan börja organisera och inreda där. Jag behöver även se över vår trädgård, klippa ned och byta ut de sista sommarblommorna. På lördag får vi som sagt finbesök då min barndomsvän Malin och hennes kille ska komma på middag hos oss. Det är första gången vi träffar hennes kille så det ska bli jätteroligt och vi funderar som sagt redan på menyn. Att det blir en höstmeny är det iallafall ingen tvekan om, hösten är här med besked. Jag tänkte därför skriva ett långt inlägg i veckan och sammanfatta vår sommar. Ha en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s