Weekend

Interior

En av de viktigaste rummen i vårt hem är vårt vardagsrum i öppen planlösningen. Ett av de första rummen du ser när du kommer in och ett av de rum vi spenderar mest tid i. När det kommer till att inreda ett vardagsrum är det för mig lika viktigt att det ser inbjudande och fint ut, som att det fyller sin funktion och också är en plats där det är skönt att koppla av. Vår förra soffa var fin men inte alls lika bekväm eller rymlig som den här, men den här gången känns det som att den prickat in alla rätt. När det kommer till att inreda ett vardagsrum utgår jag alltid ifrån just soffan, den blir på ett sätt hjärtat i rummet och den här gången ville vi ha en som var stor och bekväm. När det sedan kommer till mattan så bytte vi ut vår förra med soffan, du vill inte att mattan ska vara mindre än möblerna på den utan välj hellre en större matta där allt ryms för ett mer ombonat och rymligt intryck.

När det kommer till soffbord tycker jag personligen om att inreda med flera bord som går att möblera om beroende på tillfälle. Det ger också en större rymd än ett enda stort bord som tar mycket plats. Vi funderade mycket på valet av bord och hittills har det inte varit några problem med ett glasbord med Lily som går stadigt nu och är försiktig. I vardagsrummet har vi brutit av mot vårt kök som går i kalla grå toner med ljusare beige, men med inslag av ljust grå. Pläden i ljusbeige och ljusgrå som passade så fint här är ny och kommer ifrån H&M Home Classic collection. Slutligen så är det detaljerna som gör ett rum och själv är jag svag för snittblommor och tända ljus, så det är vad jag har på vårt soffbord. De här får däremot flytta undan om jag inte har Lily under uppsikt, så jag är tacksam över att vi både har en köksö och hylla ovanpå eldstaden dit hennes fingrar inte når.

Hej och välkommen helg! Just den här helgen känns lite extra efterlängtad, vi har äntligen avslutat vårt senaste projekt i huset som varit kontoret där både renovering och platsbyggd inredning är helt färdig. Igår handlade jag all mat till helgen online så idag har jag och Lily kunnat ha fredagsmys här hemma istället, och hon har precis sovit i 2,5 timme. Jag hade tänkt att vi skulle ta en promenad i solen men när jag tittade ut kändes det som att det var något lokalt på väg in, och minuten efter att jag dragit in barnvagnen med en sovande Lily i öppnade sig himlen. Nu sitter jag istället i myskläder, tofflor och med en kopp kamomillte. Ikväll kommer vi att fira fredagen den 13e hos oss. Det var nämligen fredagen den 13e Lily föddes, i rum 13 på Förlossningen, och idag blir hon 14 månader!

Imorgon lovar väderprognosen sol och vi tänkte ta en promenad i parken och längs vattnet nedanför oss och ta en fika i solen. Det var länge sedan vi gjorde något bara familjen så det ser jag fram emot. På kvällen kommer som sagt min barndomsvän Malin och hennes kille hit och då ska vi äta och dricka gott, vilket vi ser väldigt mycket fram emot. På söndag tror jag inte att vi kommer att kunna hålla oss ifrån våra projekt i huset efter en frukost i soffan, vi har en stor order från IKEA att hämta ut med småförvaring till kontoret och det kliar i mina fingrar att sätta igång. Sedan kommer vi antagligen att avsluta vår helg med en god söndagsmiddag! Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s