Week 24

Pregnancy, Style

Här började veckan med besök på MVC och idag går vi redan in i vecka 24! Nu börjar jag räkna ner veckorna till vecka 30 som är en stor milstolpe, och till juni då vi går på semester och jag på föräldraledighet. Även om jag verkligen njuter av den här graviditeten som att den är min sista så längtar jag efter lillebror på ett helt annat sätt den här gången, nu vet jag verkligen vad som väntar när han är här och graviditeten blir lite mer en transportsträcka tycker jag. Men samtidigt njuter jag som sagt av den här graviditeten som att den är min sista, för även om jag inte utesluter fler barn tror jag kanske att den är det. Jag har mått väldigt bra och haft en väldigt lik graviditet som den med Lily. Den här graviditeten har jag däremot haft ett lite förhöjt blodtryck vilket jag även hade efter förlossningen med Lily. Det är inget jag känner av ännu och jag hoppas få må bra in i det sista även den här graviditeten.

Något jag däremot måste påminna mig om är att vila den här graviditeten. Jag har mycket energi och driv, och den här graviditeten har vi även en snart tvååring och ett hus med trädgård vilket vi inte hade förra gången. Så jag försöker verkligen att lyssna på min kropp och vila när Lily sover och när jag behöver det. Samtidigt som jag tror på att hålla igång med projekt och att röra på mig, för det mådde jag väldigt bra av även förra gången. Det gäller att hitta balansen helt enkelt, vilket jag inte alltid gör men hela tiden försöker. Min mage har verkligen börjat växa efter vecka 20 och jag upplever nog att den är större än under min graviditet med Lily i samma vecka, och efter vecka 30 minns jag då att den började växa ordentligt. Nu är lillebror runt 30 cm och väger runt ett halvt kilo, och det känner vi när han sparkar som mest på kvällarna. Det ger verkligen en ny dimension när man är gravid andra gången tycker jag, för delvis vet man vad som väntar, och delvis är det så underbart att få vänta ett syskon till Lily. Mitt hjärta svämmar nästan över av kärlek när vi går förbi lillebrors säng och Lily pekar och säger lillebrors namn. Eller klappar, pussar på och pratar med magen. Vi längtar alla efter dig lillebror!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s