Min förlossningsberättelse med Jack

Baby, Pregnancy

Min förlossning med Jack blev precis som jag hade drömt om. Väldigt lik min förlossning med Lily men både kortare och enklare, och framförallt mådde jag så mycket bättre efteråt. Här hittar ni min förlossningsberättelse med Lily. Men åter till min förlossning med Jack. Måndagen den 31a augusti var det en vecka kvar till BF och dags för mitt sista besök på MVC innan dess. Sen någon vecka tillbaka hade jag då haft molvärk i ryggen som kommit och gått och på söndagen hade även min slempropp gått. På mitt besök på MVC sa min barnmorska att bebisen var mer än fixerad och att hon trodde det var dags när som helst, och att han skulle komma senast söndag. Hon sa även att hon tyckte att vi skulle åka in direkt då jag fick värkar som tryckte på även om de inte var smärtsamma, då jag med Lily var åtta cm öppen då vi kom in.

När vi kom hem från MVC så vilade jag resten av dagen och när det var dags att natta Lily bad jag Erik att göra det så att jag kunde vila. På något plan kände jag nog redan då att det var på väg att komma igång. På kvällen tittade vi på Det sitter i väggarna och gick och la oss tidigt, men jag hade svårt att somna och vid 23 vaknade Lily till och kom in och la sig hos oss. Vid ungefär tjugo i tolv gick jag på toaletten och var då blöt i trosorna, vilket var mitt vatten som börjat sippra. När jag kom upp till vårt sovrum igen började jag få direkt jämna värkar med tre minuters mellanrum. De var inte smärtsamma men då jag inte upplevde de som det med Lily heller klockade vi dessa noggrant och började packa och förbereda det sista som skulle med till förlossningen ifall det verkligen var dags. Tjugo över tolv förstod vi att det var det för då gick mitt vatten på sovrumsgolvet och då blev det fart på oss båda, då Lily bara föddes några timmar efter att mitt vatten gick. Erik ringde BB Stockholm och jag min mamma som kom hem till oss bara några minuter senare och kröp ner bredvid Lily i sängen, och vi satte oss i bilen och åkte mot BB.

Jag hade inga problem att hantera och andas genom mina värkar, och precis som förra gången kände jag mig därför osäker på om det verkligen var dags. Men eftersom att mitt vatten hade gått och mina värkar var så pass jämna ville vi åka in, och det gjorde vi rätt i. Jag var fyra cm öppen och mina värkar tilltog snabbt från att vi kom in. Då jag som sagt klarade av att andas genom mina värkar så valde jag att inte ta någon smärtlindring den här gången heller, jag valde istället att vila och fick värmekuddar på mage och rygg, och vi passade även på att äta lite. Mina värkar tilltog som sagt snabbt och nu började de även bli smärtsamma och jag hängde på Erik när jag var uppe och fick värkar. Successivt kände jag även hur värkarna började trycka på och bli till krystvärkar, då var klockan någonstans runt halv sex på morgonen.

Det tog mig ungefär 40 minuter med krystvärkar, och jag hade verkligen glömt bort hur otroligt tufft det är. Det krävde verkligen all min mentala och fysiska styrka. Jag började att ta mina krystvärkar på knä precis som under min förlossning med Lily, men ville sen lägga mig på sidan istället vilket jag även gjorde med Lily i slutet. Jag hade mycket enklare att krysta i den ställningen och nu var det både tufft och nära. Jag hade en fantastisk barnmorska och undersköterska som båda hjälpte mig med när jag skulle krysta och hur länge, och såklart även min man vid min sida. Precis som med Lily så fick jag känna på Jacks huvud när det kom ut, vilket är två så starka ögonblick för mig, och som också gav mig styrkan till de sista krystningarna. Sen kom han, vår Jack, så fin och så lik Lily. Erik klippte navelsträngen och sen låg vi där med honom på mitt bröst, tiden stod stilla och ingenting annat existerade riktigt. Min moderkaka kom ut och jag undersöktes för bristningar, vilket jag inte hade fått några, så den biten gick väldigt enkelt. Efter förlossningen med Lily kom jag knappt upp på benen efteråt, men efter den här förlossningen kändes det väldigt annorlunda. Efter ett par timmar vågade jag mig upp för att ta en dusch och då både jag och Jack mådde bra fick vi åka hem redan vid lunchtid.

Vi åkte då hem till oss först för att packa upp och Erik åkte därefter och hämtade Lily hos mina föräldrar. När Lily kom hem rusade hon fram till babyskyddet där Jack satt och sov, och ville klappa och pussa. Men sen var hon mer intresserad av sina presenter hon fick av oss, och ungefär så har det fortsatt. Lily är väldigt kärleksfull mot Jack, men bryr sig för det mesta inte så mycket om sin lillebror som mest sover. Vi hade sen två helt underbara veckor i bebisbubblan tillsammans hela familjen, träffade våra familjer, gick promenader och till lekparken och åkte till Djurgården och Skansen en dag. Jag kommer aldrig glömma vår första tid ihop och fortsätter att njuta av och vara i nuet. Jag har aldrig känt mig så lycklig eller känt att livet är så komplett som det är nu, och är övertygad om att jag kommer att tänka tillbaka på den här tiden i mitt liv som den lyckligaste. Kanske inte den med mest sömn, men definitivt som den lyckligaste och mest kärleksfulla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s